Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen

Het dementieteam van La Providence

Dementie komt steeds vaker voor. La Providence heeft daarom een eigen dementieteam samengesteld. Dit vaste team bestaat uit een fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist, die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met (beginnende) dementie. Doel van het dementieteam is het adviseren, ondersteunen en begeleiden van thuiswonende mensen met dementie én hun mantelzorgers. Het is de bedoeling dat de cliënt met ondersteuning zo lang mogelijk in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan wonen. Er is structureel overleg tussen de verschillende disciplines en zorgverleners. Met kennis over alle stadia van dementie bent u bij het dementieteam in goede handen. Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor de mantelzorger.

Behandeling

De behandeling kan plaatsvinden in het Behandelcentrum van La Providence, maar wij komen ook bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Tevens geven wij advies en tips aan mantelzorgers om de zorg mogelijk te verlichten.

Toelichting op de verschillende disciplines van het dementieteam:

 

Ergotherapie

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, ’s ochtends opstaan, je aankleden, boodschappen doen, je eigen maaltijd bereiden. Totdat u zelf of uw naasten merken dat het allemaal niet meer zo goed gaat. De ergotherapeut ondersteunt u om zo veel en lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Fysiotherapie

Merkt u dat het lopen met of zonder hulpmiddel steeds moeizamer gaat? Dat u soms (bijna) valt? Of dat het steeds moeilijker is om op te staan uit een stoel? Dan kan de fysiotherapeut iets voor u betekenen. Er wordt geoefend en u krijgt persoonlijk advies, zodat u zo veilig mogelijk beweegt.  

Logopedie

Heeft u problemen om op de juiste woorden te komen of met het lezen van de krant? Dan bent u bij de logopedist aan het juiste adres. De logopedist geeft adviezen en praktische oefeningen waardoor de communicatieproblemen kunnen verminderen. Indien er problemen zijn met eten en drinken zorgt de logopedist ervoor dat u weer aangenaam kunt eten en drinken zonder dat u zich verslikt. Ook bij hoorproblemen kan de logopedist iets voor u betekenen.

Heeft u vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten dan kunt u contact opnemen via de balie van het Behandelcentrum. Op werkdagen zijn wij van 8.30 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 077- 355 56 56. Wij helpen u graag verder. U kunt ons ook mailen via e-mail behandelcentrum@laprovidence.nl

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.