Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen

Modulair Pakket Thuis

Het ‘modulair pakket thuis’ (MPT) is van toepassing als u een WLZ indicatie heeft en graag thuis wilt blijven wonen ( u heeft dus geen opnamewens).  Het MPT is een pakket op maat en kan uit de volgende onderdelen (modules) bestaan:

  • verpleging;
  • persoonlijke verzorging;
  • begeleiding;
  • logeren ( tijdelijk verblijf)
  • Wlz-behandeling;
  • vervoer naar dagbehandeling en/of dagbesteding

Met een MPT kiest u welke delen (modules) van het totale pakket zorg u thuis geleverd wilt krijgen. U kunt afzien van bepaalde onderdelen. Bijvoorbeeld omdat u daar geen behoefte aan heeft, of omdat u bepaalde delen zelf wilt inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB)  of omdat u de ene module bij de ene zorgaanbieder wilt afnemen en de andere bij een andere zorgaanbieder.

Wat zit er niet in het MPT?

Het MPT bevat geen maaltijden en geen hulp bij het huishouden. Ook bevat het MPT geen ‘algemeen medische zorg’. De financiering van uw algemene medische zorg gaat via de zorgverzekering.

Wanneer is het MPT mogelijk

Het MPT is alleen mogelijk als uw situatie thuis geschikt is om verantwoord en doelmatig zorg te krijgen. Doelmatig wil zeggen dat de zorg thuis niet duurder is dan in een woonzorgcentrum/verpleeghuis. Of de zorg thuis doelmatig en verantwoord is, beoordeelt het zorgkantoor. Het zorgkantoor vraagt voor de beoordeling hiervan advies bij de zorgaanbieder. Daarnaast dient u woonachtig ge zijn in een straal van 10 km rondom La Providence.

Eigen bijdrage

Voor het MPT geldt in 2017 de lage eigen bijdrage voor zorg met verblijf. Op de website van het CAK kunt u berekenen hoe hoog de eigen bijdrage ongeveer zal zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over het MPT of het aanvragen van een Wlz-indicatie kunt u contact opnemen met de cliëntenservice, tel. 077-35 55 628

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.