Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
maandag 02 mei 2016

Geldinzamelingsactie Tovertafel

GELDINZAMELINGSACTIE TOVERTAFEL LA PROVIDENCE GRUBBENVORST

Stichting La Providence is een modern en zelfstandig zorgcentrum in Grubbenvorst, Noord-Limburg. Naast zorg voor mensen met dementie biedt La Providence revalidatiezorg, woonzorg, dag verzorging, thuiszorg, begeleiding en/of behandeling aan. Hierbij is het creëren van een thuisgevoel heel belangrijk. Voor mensen met dementie heeft La Providence drie kleinschalige woongroepen gerealiseerd.
Het is geweldig hoe het personeel, de directie, vrijwilligers en ook familieleden zich inzetten om het de bewoners naar hun zin te maken. We hopen dat we middels de Tovertafel bij kunnen dragen aan het verhogen van het levensgeluk van onze bewoners. Ieder moment van plezier is er één.

Ouderen met dementie zijn veelal grote delen van de dag passief. Ze kijken wat voor zich uit, zitten te dutten en er is zelden interactie onderling. Deze apathie versnelt de achteruitgang van hun fysieke, mentale en emotionele welbevinden. Spieren worden stijf, ouderen raken verveeld of zelfs depressief en ook hun
cognitieve vermogen gaat hollend achteruit.

De Tovertafel is een nieuw speels product dat ouderen in de midden- tot late stadia van dementie prikkelt tot fysieke activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding! Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. Ze creëren een vrolijke sfeer en zijn geschikt als zelfstandige activiteit maar zorgen ook voor waardevolle interacties met familie en zorgpersoneel. De Tovertafel is goed voor hun ontwikkeling maar het belangrijkste: het is goed voor hun welbevinden en welzijn.
Voor meer informatie:
www.facebook.com/tovertafellaprovidence
email: tovertafel.laprovidence@gmail.com

HOE KUN JE DIT PROJECT STEUNEN?

Draag je de woongroep dementerenden van zorginstelling La Providence een warm hart toe en wil je helpen om de Tovertafel voor hen te realiseren? Elke bijdrage is welkom en brengt ze een stapje dichter bij de Tovertafel! Je kunt je bijdrage storten op rekeningnummer NL82 RABO 011 77 10 989 t.n.v. Stichting La Providence onder vermelding van ‘donatie Tovertafel’.

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.