Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
woensdag 09 mei 2018

Nieuwe Europese wet t.a.v. privacy

Beste Bewoners,


Misschien heeft u via TV of krant al gehoord dat er per 25 mei 2018 een nieuwe Europese wet ten aanzien van de privacy in werking treedt. La Providence heeft uw privacy al hoog in het vaandel staan maar door deze wet moeten wij een aantal zaken verder aanscherpen en vastleggen.
Met instemming van de cliëntenraad hebben wij ons privacy-regelement daar waar nodig aangescherpt en we hebben zaken rondom het cameratoezicht vastgelegd.
Voor het gebruik van foto’s hadden we uw toestemming al nodig maar dit moet, door de nieuwe wet, allemaal wat formeler.

Wat vragen wij aan u:

 • La Providence gebruikt bewakingscamera’s bij de ingang en op het terrein. Wij hebben in een cameraprotocol een aantal zaken vastgelegd:
  - wij maken beelden alleen voor de veiligheid
  - we bewaren beelden maximaal 4 weken
  Omdat wij volgens de wet aan moeten kunnen tonen dat wij u dit verteld hebben dient u hiervoor te tekenen.
  Dit kunt u doen op de eerste bladzijde van bijgevoegd formulier.
 • La Providence maakt tijdens activiteiten regelmatig foto’s (of soms filmpjes)
  Deze foto’s gebruiken we soms om informatie te kunnen geven over activiteiten maar ook om andere mensen een indruk te geven over de gezelligheid in ons mooie La Providence.
  Uiteraard gebruiken wij NOOIT beeldmateriaal waar cliënten schade van ondervinden en noemen we ook NOOIT namen van cliënten.
  Toch moeten wij volgens de nieuwe wet uw toestemming vragen voor het gebruik van deze foto’s. Wij vragen u deze te geven middels uw handtekening op de derde bladzijde van het bijgevoegde formulier.
  Vergeet u niet aan te vinken waar u mee akkoord gaat. We kunnen de foto’s nl voor verschillende zaken gebruiken.

Het kan voorkomen dat bewoners, bezoekers of familieleden beeldmaterialen maken tijdens activiteiten en deze vervolgens zelf gebruiken. La Providence heeft hier geen invloed op maar vertrouwt erop dat iedereen hier op gepaste wijze mee omgaat.

Ik hoop dat u allemaal voor 22 mei bijgevoegd formulier wilt invullen en ondertekenen.  U kunt het formulier afgeven bij het facilitair servicepunt of deponeren in de witte brievenbus in de hal bij de ingang.
De nieuwe wet maakt het er helaas allemaal niet gemakkelijker op…… wij hopen echt op uw medewerking want onze sfeerbeelden geven u, uw familie maar ook onze toekomstige bewoners een goede indruk van La Providence.

Hartelijke groeten,

Carla van Zanten – van der Linden
Directeur – Bestuurder

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.