LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 30 april 2020

Nieuwflits; update rondom Coronavirus

Beste Bewoners (en Familie),

Helaas zijn we nog steeds niet helemaal verlost van het Corona Virus. Steeds als we denken dat het rustig is steekt er toch weer wat de kop op.
Sinds 6 april kunnen we medewerkers met lichte klachten laten testen en sinds half april hebben we ook meer testen beschikbaar voor bewoners met klachten. We zien nu echt dat het testen zijn vruchten begint af te werpen. De situatie blijft spannend! Corona is en blijft een onvoorspelbaar virus wat bij iedereen weer andere klachten geeft.
Het blijft belangrijk daarom dat u direct doorgeeft aan de zorg wanneer u zich niet lekker voelt, hoest of snottert of wat dan ook en nogmaals….. houdt zoveel mogelijk afstand!

Soms krijgen we de vraag of we specifieker kunnen zijn over het Coronavirus binnen La Providence. In het kader van de privacy maar ook omdat we niet altijd zeker weten of er sprake is van Corona of bijvoorbeeld hooikoorts, kunnen en willen we geen specifieke informatie geven. Uiteraard houden wij familie van bewoners die ziek zijn of verdacht worden wel goed op de hoogte.
Wat we wel mee willen geven is het feit dat er binnen La Providence ook mensen genezen zijn van het Coronavirus. Het beeld wat heerst is dat alle oudere mensen die het krijgen komen te overlijden. Dit is gelukkig echt niet het geval!

Eenzaamheid
Wij merken dat de meeste onder u het meeste last hebben van alle maatregelen die genomen moeten worden rondom Corona. De belangrijkste is het niet mogen ontvangen van bezoek, hierdoor voelen veel mensen zich eenzaam.  We proberen veel te organiseren zodat u toch afleiding en contact met medebewoners heeft. Om toch contact met de familie te houden organiseren we beeldschermbellen en ook het spreek-luisterhoekje. We begrijpen heel goed dat dit het toch nét niet is maar helaas moeten we toch even volhouden. Wellicht dat er binnen korte tijd iets gaat veranderen, wanneer dit zo is breng ik u direct op de hoogte.
Tot die tijd kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

  • Beeldbellen, u kunt hierbij geholpen worden.
  • Spreek-luisterhoekje; omdat het in het weekend vaak het drukste is hebben we op zaterdag en zondag extra momentjes ingepland. Zo krijgt u niet zo snel te horen dat het vol is. (Za en zo van 14.00 – 17.15, rest van de week 14.30 – 16.45)

    Voor zowel beeldbellen als een afspraak in het spreekluister-hoekje kunt u contact opnemen met het team welzijn. Familie kan dit doen via vrijwilligers@laprovidence.nl.

  • Bezoekjes voor uw eigen raam; bewoners die een appartement hebben wat grenst aan de parkeerplaats hebben geluk. Zij kunnen ook voor het open raam met familie bij praten. Zorg wel voor voldoende afstand en vraag familie om niet in het plantsoen te gaan staan. Bewoners die aan de tuin-kant wonen hebben helaas pech. De tuin is onderdeel van La Providence. Omdat hier veel bewoners verblijven of wandelen is een raambezoekje aan het raam aan de tuinkant niet toegestaan.  

In sommige gevallen wijken we wel eens af van de regels. Dit doen we alleen als een bewoner echt heel ziek is en als de arts vastgesteld heeft dat hij/zij nog maar kort te leven heeft. In deze situaties is bezoek, volgens bepaalde richtlijnen, wel mogelijk.
We snappen dat dit soms verwarrend kan zijn, zeker omdat we dit, in verband met de privacy, niet kunnen toelichten.

Laten we met elkaar hopen dat we snel van Corona verlost zijn; tot die tijd blijven we ons samen sterk maken voor uw en onze gezondheid.

 

Carla van Zanten
Directeur Bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.