LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
vrijdag 22 januari 2021

Nieuwsflits 25 Corona

Beste bewoner en familie,

De overheid heeft de maatregelen tegen corona aangescherpt. Er mag nog maar één bezoeker per dag en er komt een avondklok. In deze nieuwsflits leest u wat dit voor u betekent.

Ook heb ik lichtpuntjes. We hebben op dit moment geen besmettingen bij La Providence. Onze eerste medewerkers zijn deze week gevaccineerd en de eerste bewoners worden volgende week gevaccineerd.

Eén bezoeker thuis

Het advies voor bezoek thuis verandert naar één bezoeker per dag in plaats van de huidige twee bezoekers per dag. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor mensen die bij La Providence wonen. We maken een uitzondering voor mensen die terminaal zijn en waar behoefte is tot waken. Hiervoor kunnen maatwerkafspraken worden gemaakt. Een maatwerkafspraak kan ook gemaakt worden voor mantelzorgtaken waarbij het noodzakelijk is dat er met twee personen ondersteuning wordt geboden.

Avondklok

Van zaterdag 23 januari 2021 geldt een ‘avondklok’. Dit houdt in dat mensen niet naar buiten mogen van 21.00 – 4.30 uur. Er zijn een aantal uitzonderingen geformuleerd door het kabinet. Naar buiten gaan mag wel bij een calamiteit of wanneer uzelf of uw naaste dringend (medische) hulp nodig heeft.

Bestaande maatregelen

Het is van groot belang dat we ook de bestaande maatregelen nauwgezet blijven opvolgen. We zetten ze nog een keer op een rij:

  • Bezoekers komen niet wanneer ze coronagerelateerde klachten hebben (verkoudheid, keelpijn, hoesten, niezen, koorts)
  • Bezoekers dragen een mondmasker vanaf binnenkomst tot vertrek. Ook tijdens visite op de kamer/appartement, houden ze het mondmasker op.
  • Bezoekers registreren zich bij binnenkomst bij de entree én op de kamer van de bewoner. Dat doen ze bij élk bezoek.
  • Handhygiëne wordt toegepast: desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Bezoek vindt plaats op de kamer/appartement en er wordt steeds 1,5 m afstand gehouden van uw naaste, medewerkers en andere bewoners. Bezoekers zijn niet welkom in huiskamers en in het restaurant omdat we daar de afstand van 1,5m niet kunnen borgen.

Vaccinatie

Vaccinatie helpt ons in de strijd tegen corona. Hiermee beschermt de persoon zichzelf en zijn omgeving. Sinds 15 januari 2021 hebben onze medewerkers, die in direct contact staan met onze bewoners, de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. De vaccinatiebereidheid is hoog.

Binnenkort start vaccinatie van onze bewoners. De eerste vaccins worden volgende week geleverd.

De bewoners/vertegenwoordigers hebben allemaal brief ontvangen waarin gevraagd wordt of zij toestemming geven voor vaccinatie tegen corona. Bij die brief zitten ook bijlagen die uitleg geven over de vaccinatie. Het is erg belangrijk dat de toestemmingsverklaringen snel worden teruggestuurd t.b.v. de vaccinatie. Heeft u vragen of twijfels, neem dan contact op met Marcel Geevers, (interim)manager zorg, tel 06-11004345.

We starten eind volgende week met de vaccinatie bewoners van de Driesprong, Rozengang en de Passage. Onze eigen verpleegkundigen vaccineren de bewoners onder verantwoordelijkheid van de specialist ouderengeneeskunde.

Daarna volgen de bewoners van de Morgenster, de Zorgappartementen, aanleunwoningen en voorbouw. De huisarts is verantwoordelijk voor hun vaccinatie en werkt hierbij nauw samen met het vaccinatieteam van La Providence.

Alle bewoners waarvoor toestemming is verleend én die geen contra-indicatie hebben van een arts, worden gevaccineerd. Nadat de vaccinatie is toegediend, wordt dit opgenomen in het elektronisch cliëntendossier. Wanneer de bewoner daarvoor toestemming heeft gegeven, worden de gegevens ook direct doorgegeven aan het RIVM voor registratie.

Tot slot

Bedankt voor uw bijdrage aan het voorkomen van besmetting met het coronavirus. We doen het samen.

Ik sluit af met een gedichtje dat ik kreeg van Ank, onze geestelijk verzorger.

Wat vandaag niet is, kan morgen komen,

Vergeet daarom niet te blijven dromen.

Deuren, vandaag nog dicht, gaan morgen misschien weer open

Vergeet daarom niet te blijven hopen.

De traan van vandaag is hopelijk morgen een lach

Vergeet daarom niet te leven iedere dag….

Eric vdd.

 

Hartelijke groet,

 

Ingrid Backus
Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.