LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 25 februari 2021

Nieuwsflits 27 Corona

Beste bewoner en familie,

Besmettingen

We zijn blij om te melden dat er geen besmettingen onder onze bewoners zijn.

Vaccinatie

Alle bewoners, die dit wilden, hebben de eerste vaccinatie ontvangen. De bewoners van de afdelingen Driesprong, Rozengang en Passage kregen op 29-01-2021 de eerste vaccinatie. Zij krijgen op 26-02-2021 de tweede vaccinatie. De andere bewoners kregen op 23-02-2021 de eerste vaccinatie en zullen over ongeveer een maand de tweede vaccinatie krijgen.

Veel medewerkers hebben inmiddels ook de eerste (en tweede) vaccinatie gehad.

Versoepeling?

Tijdens de persconferentie van 23-02-2021 zijn een aantal versoepelingen genoemd in de maatregelen tegen corona. Het gaat over de opening van middelbare scholen, het toestaan van contactberoepen, winkelen op afspraak en buiten sporten voor mensen jonger dan 27 jaar.

Voor onze bewoners is van belang dat de contactberoepen weer zijn toegestaan vanaf 3 maart 2021. Denk aan de kapper, pedicure en manicure. Dit is fijn voor het welbevinden van onze bewoners! Vanzelfsprekend worden alle hygiëne-maatregelen en controle op gezondheidsklachten in acht genomen.

Het OMT (=Outbreak Management Team) is gevraagd om met een advies te komen over versoepeling van maatregelen in woonzorglocaties / verpleeghuizen. Totdat dit advies er is, blijven alle bestaande maatregelen van kracht.

Juist nu we aan het vaccineren zijn, is het van het grootste belang om geen besmetting te krijgen voordat iedereen voor de tweede keer gevaccineerd is. Bij iemand die ziek is of net corona heeft gehad, kan vaccinatie namelijk niet plaatsvinden.

Volhouden

Corona is nu precies een jaar in Nederland. Hoe langer de crisis duurt, hoe moeilijker het is om vol te houden. Zeker omdat deskundigen aangeven dat een derde golf onvermijdelijk is.

De huidige versoepelingen zijn beperkt en geven enige mogelijkheid. Dat kan alleen wanneer we ons tegelijkertijd blijven houden aan alle regels. Uw gedrag doet er toe!

Afspraken

Dankzij bewoners, contactpersonen, vrijwilligers en medewerkers, is de situatie in La Providence op dit moment stabiel. Dat blijft alleen wanneer we ons aan de bestaande afspraken houden.

Dat houdt in:

  • Eén bezoeker per dag per persoon op de kamer/appartement. Kom niet met gezondheidsklachten. Desinfecteer handen, neem een chirurgisch neusmondmasker en draag dit tijdens het gehele bezoek. Registreer bij aankomst en op het appartement.
  • Bewoners gaan niet op familiebezoek buiten La Providence. Tijdens vervoer in de auto en mogelijk ook tijdens het bezoek, kan de 1,5 m afstand niet gewaarborgd blijven. Noodzakelijk medisch (ziekenhuis)bezoek blijft mogelijk met hygiënemaatregelen. Dit is in overleg met de zorg.

Omdat er vragen komen over mogelijkheden, helpen we u op weg in wat nu wel/niet kan:

  • Ook buiten geldt de 1,5m afstand en 1 persoon gezelschap buiten het eigen huishouden. Zelfstandig wandelen kan wanneer 1,5m afstand kan worden gehouden. Gearmd wandelen niet. De duofiets en duoscootmobiel gebruiken we nog niet. Uitzondering is echtparen. Zij vormen samen een huishouden.
  • Er kunnen nog geen grootschalige groepsactiviteiten plaatsvinden. Wel bieden we welzijn in huiskamers en individueel aan.
  • Terras is nog niet open voor bezoek (net als restaurant).
  • Op het terras en in het restaurant zijn wel activiteiten voor bewoners. Bewoners kunnen in restaurant bij elkaar zitten of kaarten/rummikub spelen maar wel op 1,5 m afstand van elkaar.
  • Het stemlokaal is dit jaar NIET bij La Providence.

Tot slot

De lente is in ons land. Dit maakt het makkelijker omdat we naar buiten kunnen. Het is ook moeilijker om dan te denken aan 1,5m afstand. Laten we elkaar daaraan helpen herinneren.

Corona is onzichtbaar. Denk niet dat het verdwenen is, als sneeuw voor de zon.

Geniet van het lenteweer en blijf gezond!

Hartelijke groet,

Ingrid Backus
Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.