LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 18 maart 2021

Nieuwsflits 29 Corona

Beste bewoner en familie,

Bezoekersregeling

In de vorige nieuwsflits heb ik u beloofd te onderzoeken of er verdere versoepelingen in de bezoekersregelingen mogelijk zijn. Deze vraag wordt bij La Providence gesteld maar is ook landelijk overal onder de aandacht. Veiligheid en leefplezier worden meegenomen in de beschuitvorming die om maatwerk vraagt. De besmettingsgraad in de regio en de vaccinaties spelen daarbij mee.

Op bezoek bij La Providence

Komt u op bezoek bij La Providence, dan gelden de bekende maatregelen rond handhygiëne, mondmasker, afstand houden en het landelijk genoemde aantal mensen dat op bezoek mag komen. Ook blijft registratie bij ingang en op de kamer verplicht.

Versoepeling:

Bewoners die 2x gevaccineerd zijn, mogen vanaf 10 dagen na de 2e vaccinatie, twee bezoekers per dag ontvangen.

Bij La Providence betreft dit nu de bewoners van de afdelingen De Driesprong, De Rozengang en de Passage. De andere bewoners worden naar verwachting op 30 maart voor de 2e keer gevaccineerd en voor hen geldt de versoepeling per 9 april.

Op bezoek buiten La Providence

Bewoners van La Providence willen graag weer op bezoek bij hun naasten. Hiermee moeten we zeer voorzichtig zijn, gezien de hoge besmettingsgraad in de regio. We voeren de gewenste versoepeling door maar vragen ook aandacht voor de veiligheid en gezondheid.

Versoepeling:

Bewoners die 2x gevaccineerd zijn, mogen vanaf 10 dagen na de 2e vaccinatie, op bezoek buiten La Providence.

Bij La Providence betreft dit de bewoners van de afdelingen De Driesprong, De Rozengang en de Passage. De andere bewoners worden naar verwachting op 30 maart voor de 2e keer gevaccineerd en voor hen geldt de versoepeling per 9 april.

Deze versoepeling is spannend want we willen geen besmetting bij La Providence binnen brengen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat betrokkenen géén gezondheidsklachten hebben, zich houden aan alle regels van handhygiëne, een mondmasker dragen en 1,5 m afstand houden. Probeer ook in de auto maximale afstand te houden en draag een chirurgisch mondmasker!

Vanzelfsprekend vragen we u ook om te blijven voldoen aan de landelijke regel van 1 bezoeker per dag per huishouden. Nodig dus niet alle broers, zussen, (klein)kinderen, buren uit bij bezoek buiten La Providence. Alleen samen houden we Corona uit onze organisatie.

Besmetting

Op dit moment zijn er geen besmettingen bij La Providence. Daar zijn we blij om. Samen doen we er alles aan om dit zo te houden.

Quarantaine

De regels voor quarantaine van bewoners, na contact met een besmet persoon, zijn aangepast.

Bewoners die 2x zijn ingeënt, hoeven nog maar 5 dagen in quarantaine nadat ze in contact zijn geweest met een persoon die besmet blijkt te zijn. Wanneer de bewoner geen klachten ontwikkelt, krijgt hij / zij een PCR test op de 5e dag. Bij negatieve uitslag kan de persoon daarna uit quarantaine.

Voor bewoners die nog niet 2x zijn geënt, blijft de regel van 10 dagen quarantaine.

Ook de regels voor quarantaine voor medewerkers zijn aangepast.

Medewerkers die in contact zijn geweest met een besmet persoon, worden op de 5e dag van quarantaine getest. Bij een negatieve testuitslag, kunnen zij weer worden ingezet op een afdeling waar de bewoners 2x zijn gevaccineerd. Intensief zorgcontact met overige bewoners, die nog niet volledig gevaccineerd zijn, is pas toegestaan na dag 10.

Verdere versoepelingen?

We bekijken of er per 9 april nog meer versoepelingen mogelijk zijn. Dat zal ook afhangen van de landelijke maatregelen en de ontwikkeling in de besmettingen in onze regio. In de volgende nieuwsflits leest u hier meer over.

Hartelijke groet,

Ingrid Backus
Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.