LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 08 april 2021

Nieuwsflits 30 Corona

Beste bewoner en familie,

Perspectief

In de vorige nieuwsflits zijn versoepelingen in de bezoekersregeling aangekondigd. Deze worden in deze brief nogmaals beschreven. Daarnaast vertellen we welke versoepelingen volgende week nog meer mogelijk zijn.

In de weken daarop volgend, verwachten we dat verdere versoepelingen in Nederland en in speciaal ook in woonzorgcentra mogelijk worden. We houden u op de hoogte over de ontwikkelingen voor La Providence. Veiligheid en leefplezier worden meegenomen in de besluitvorming die om maatwerk vraagt. De besmettingsgraad in de regio en de vaccinaties spelen daarbij mee.

Vaccinatie

Op 30 maart heeft de tweede vaccinatieronde plaatsgevonden. Nagenoeg alle bewoners van La Providence zijn daarmee vanaf 9 april ‘beschermd’. Dankzij de vaccinaties, kunnen we versoepelingen doorvoeren vanaf de 10e dag na vaccinatie.

Als iemand gevaccineerd is betekent het niet, dat men niet meer besmet kan worden met corona, maar het betekent wel dat de kans op besmetting veel kleiner is en dat men bij eventuele besmetting er minder ziek van zal worden.

Versoepeling maatregelen

Vanaf 9 april geldt voor de hele organisatie:

  • Bewoners kunnen twee bezoekers per dag ontvangen op de eigen kamer/appartement.
  • Bewoners kunnen op bezoek buiten La Providence. Let op: Wanneer onze bewoner buiten La Providence op bezoek gaat, geldt daar nog steeds de landelijke regel van 1 bezoeker per huishouden.
  • Bewoners die 2x zijn ingeënt, hoeven nog maar 5 dagen in quarantaine nadat ze in contact zijn geweest met een persoon die besmet blijkt te zijn. Wanneer de bewoner geen klachten ontwikkelt, krijgt hij / zij een PCR test op de 5e dag. Bij negatieve uitslag kan de persoon daarna uit quarantaine.
  • Welzijnsactiviteiten voor groepen bewoners (groter dan de eigen huiskamer) kunnen weer georganiseerd worden.
  • De duofiets kan weer gebruikt worden door personen die volledig gevaccineerd zijn. Er geldt dat er een mondkapje gedragen wordt.

Stap voor stap

Versoepelingen worden stapsgewijs doorgevoerd. Komt u op bezoek bij La Providence, dan gelden nog steeds de bekende maatregelen rond handhygiëne, mondmasker, afstand houden en registratie bij ingang en op de kamer. Deze maatregelen blijven van kracht gezien de hoge besmettingsgraad in de regio.

Tot nader order, mogen een aantal dingen nog niet:

  • Het restaurant en het terras zijn nog niet open voor bezoekers.
  • Bezoekers zijn nog niet welkom in de huiskamers van de groepen.

Inzet sneltesten

La Providence gaat sneltesten inzetten om (grootschalige) welzijnsactiviteiten veilig te laten plaatsvinden. Artiesten en andere externe gasten en vrijwilligers, die contact hebben met meerdere bewoners, moeten voorafgaand aan de grootschalige activiteit getest worden.

De inzet van sneltesten is ter beoordeling aan de manager zorg of teamcoördinator.

De sneltesten kunnen niet worden aangevraagd door individuele bezoekers (bijvoorbeeld om oma te mogen knuffelen).

Lentefestijn

Om te vieren dat (bijna) al onze bewoners gevaccineerd zijn, is er op 14 april een Lentefestijn voor bewoners.

Op deze middag zetten we onze bewoners in het zonnetje. Er is een hapje, een drankje, vertier en muziek. Ook is er een fotograaf aanwezig om de lentesfeer vast te leggen.

Doordat het Lentefestijn alleen toegankelijk is voor onze bewoners en daarnaast externe betrokkenen zoals de fotograaf vooraf een negatieve sneltest moeten hebben, creëren we een veilige omgeving. Laten we hopen dat buiten de zon schijnt en onze bewoners in de tuin en op het terras kunnen genieten. Heeft u al gezien dat de Perenlaantjes in bloei staan?

Bezoekers zijn die dag wel welkom op het eigen appartement van de bewoner.

Hartelijke groet,

 

Ingrid Backus
Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.