LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 10 juni 2021

Nieuwsflits 33 Corona

Beste bewoner en familie,

Het aantal mensen dat gevaccineerd wordt stijgt hard en er worden gelukkig steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. Daarom heeft het kabinet besloten vanaf zaterdag 5 juni stap 3 van het openingsplan te zetten. Dat betekent dat we ook binnen de La Providence meer versoepelingen kunnen doorvoeren. Wij willen onze maatregelen zo veel mogelijk gelijk trekken met de richtlijnen voor de hele maatschappij.

Verruiming bezoekregeling

De bezoekregeling wordt uitgebreid tot 4 bezoekers per dag; dat kunnen gedurende de week ook verschillende bezoekers zijn. Vanwege de beperkte ruimte op de eigen kamers van bewoners, kunnen hier maar 2 bezoekers tegelijkertijd zijn. Een bewoner kan dus twee keer per dag 2 bezoekers op de eigen kamer ontvangen. Buiten kan een bewoner wel vier bezoekers gelijktijdig ontvangen.

Kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee in het maximum aantal bezoekers per dag. We vragen bezoekers wel om rekening te houden met de beperkte ruimte op de kamer van de bewoner.

Mondkapjes

De maatregel rondom het verplicht dragen van een medische mondmaskers binnen La Providence is nog steeds van kracht. Dus iedereen die zich binnen de organisatie beweegt, draagt continu een medisch mondmasker. Ondanks het feit dat de bewoners gevaccineerd zijn, kunnen we nog niet versoepelen omdat de cijfers in de regio nog te slecht zijn. De foto laat dit zien.

 

Activiteiten

Er zijn steeds meer mogelijkheden voor activiteiten. De bewoners genieten met dit mooie weer van onze grootschalige activiteiten op het terras maar ook van de kleinschalige activiteiten in huis.

Dagverzorging

De dagverzorging start weer op 21 juni. De maximale groepsgrootte is 4 personen.

Horeca

Bezoekers van bewoners zijn welkom op het terras. Eén persoon per gezelschap kan bij de counter drankjes of iets lekkers ophalen en draagt daarbij een mondkapje. Wanneer men buiten op het terras zit, kan het mondkapje af.

Het terras is op dit moment alleen maar bestemd voor cliënten, bezoekers met cliënten en voor onze medewerkers.

Het restaurant is gereserveerd voor onze bewoners.

Terras en restaurant zijn nog niet geopend voor andere externen dan bezoekers van onze bewoners.  In het stappenplan naar verdere versoepelingen wordt opgenomen wanneer Pieterpad-wandelaars, dorpsgenoten en toeristen weer welkom zijn. Regionale besmettingscijfers en vaccinatiegraad zijn daarbij leidend.

Basismaatregelen blijven

Ondanks de positieve berichten is het coronavirus nog steeds onder ons en willen we natuurlijk besmettingen voorkomen. U helpt ons daarbij door de geldende maatregelen toe te passen: registratie bij binnenkomst, handhygiëne, 1,5 m afstand houden en medisch mondmasker dragen. Bij gezondheidsklachten komt u niet naar La Providence.

Hartelijke groet,

Ingrid Backus
Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.