LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 23 september 2021

Nieuwsflits 35 Corona

Beste bewoner, familie en bezoekers,

Versoepelingen per 25 september

Tijdens de landelijke persconferentie zijn er per 25 september weer diverse versoepelingen/maatregelen aangekondigd. In deze nieuwsbrief informeren wij u, hoe wij hier binnen La Providence mee omgaan.

1,5 meter en bezoek

De verplichting van 1,5 m wordt in de maatschappij losgelaten. Ook binnen La Providence. Wel blijft bij ons het advies: houd afstand wanneer dat mogelijk is.

Bezoekers zijn welkom op de kamer/het appartement van de bewoner, in het restaurant, op het terras en in de tuin. Er wordt geen bezoek ontvangen in de huiskamers van de Driesprong en de Morgenster.

Er is geen beperking van het bezoekersaantal maar we vragen u om drukte te vermijden.

Toegangsbewijs nodig?

Bewoners en hun bezoekers hoeven bij La Providence geen toegangsbewijs te tonen, ook niet in de horeca. Landelijk is er namelijk een uitzondering gemaakt voor eet- en drinkgelegenheden in zorglocaties.

Bij evenementen op ons terrein die grootschalig en/of ongeplaceerd (geen vaste stoelen) zijn, volgen we de richtlijnen van de RIVM. Dat kan inhouden dat daar wel een toegangscode gevraagd wordt. Dit wordt altijd vooraf aangekondigd bij de uitnodiging van betreffende evenement.

Bewonersactiviteiten intern zoals muziekmiddagen, vallen niet onder de evenementen.

Coronatoegangsbewijs voor uitstapjes

Wanneer bewoners buiten La Providence horeca of een evenementen willen bezoeken, is een coronatoegangsbewijs verplicht. Daar moet de bewoner of diens familie zelf voor zorgen. La Providence kan dat niet. Een coronatoegangscode kan digitaal met uw DigiD geregeld worden. Het is ook mogelijk om via een speciale helpdesk 0800-1351 met uw BSN en postcode, een papieren coronabewijs aanvragen. Voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-en-vragen-over-coronabewijs

Mondneusmaskers zijn niet meer verplicht

Het aantal besmettingen in de regio daalt en de vaccinatiegraad onder bewoners is hoog. Daarom is het dragen van een mondneusmaskers niet meer verplicht binnen La Providence.

Wel vragen we iedereen het volgende:

  • Voel u zich niet veilig … draag dan een mondneusmasker
  • Bent u niet gevaccineerd, ben dan altijd alert en neem uw eigen verantwoordelijkheid naar uw omgeving.
  • Bij klachten blijft u thuis en komt u niet op bezoek bij La Providence.

Preventie is beter dan bestrijden

La Providence volgt de landelijke richtlijnen, waarbij de 1,5 meter niet meer verplicht is. Corona is echter nog niet weg uit onze samenleving. Dat betekent dat het belangrijk is en blijft om, zeker gelet op de kwetsbare doelgroep, samen verstandig en professioneel te handelen. Dat betekent:

•          Was vaak en goed uw handen.

•          Hoest en nies in de elleboog.

•          Geef niemand een hand.

•          Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen bij de GGD.

•          Zorg voor voldoende frisse lucht, ventileer uw woning.

•          Geef elkaar de ruimte. De 1,5 meter blijft een veilige afstand.

“Het allerbelangrijkste advies blijft natuurlijk: gun elkaar wat. Als iemand bijvoorbeeld toch afstand wil houden of een mondkapje wil dragen, respecteer die keuze dan.”

(Persconferentie Rutte, De Jonge, 14 september 2021)

Activiteiten/groepsverzorging/dagverzorging

Groepsactiviteiten en vrijwilligersclubjes kunnen weer plaatsvinden. Iedereen moet daarbij de ruimte hebben voor een eigen zitplaats. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

Groepsverzorging en Dagverzorging vinden ook weer plaats.

Prikdienst

De prikdienst van VieCuri die bij La Providence komt, houd nog vast aan de 1,5 m afstand voor wachtenden. Dat betekent dat wij het aantal zitplaatsen in de wachtruimte nog niet kunnen uitbreiden en dat er mogelijk buiten een wachtrij is.

Nog vragen

Houd onze berichtgeving in de gaten. We volgen de richtlijnen van de branche en overleggen daarover met OR en CR.

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. De informatie van het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. De landelijke RIVM-richtlijnen volgen we op de voet.

Hartelijke groet,

Ingrid Backus
Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.