LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
maandag 29 november 2021

Nieuwsflits 38 Corona

Beste bewoner, familie en bezoekers,

Er gelden vanaf 28-11-2021 nieuwe maatregelen. Deze nieuwsflits beschrijft de nieuwe maatregelen en herhaalt de nog steeds geldende maatregelen. Zo heeft u een volledig overzicht.

Situatie in de regio

In Limburg worden de meeste besmettingen per 100.000 inwoners gemeld van heel West-Europa. De teststraten kunnen de testaanvragen nauwelijks aan en de ziekenhuizen in onze regio bereiden zich voor op triage voor wanneer er meer ernstig zieke patiënten komen dan er bedden op de IC beschikbaar zijn. Naast de ziekenhuizen, zijn ook de huisartsen, verpleeghuizen en thuiszorg zwaar belast.

Maatregelen aangescherpt

De maatregelen om het aantal besmettingen omlaag te brengen, zijn op 26-11-2021 aangescherpt in een persconferentie. Hieronder staan de nieuwe maatregelen die gelden vanaf 28-11-2021 met daarbij aangegeven wat dit betekent voor La Providence. Deel dit met iedereen die La Providence bezoekt. Dit is van belang voor ieders veiligheid.

  • Er geldt landelijk een sluitingstijd voor alle locaties, evenementen, sporttrainingen tussen 17.00 – 5.00 uur.

Bij La Providence kunnen de vaste welzijnsactiviteiten wel doorgaan na 17 uur mits een kleine groep met voor iedere persoon een vaste zitplaats en op 1,5 meter afstand.

  • 1,5 m en mondneusmasker zijn verplicht.

Omdat het nog niet voor iedereen duidelijk is, herhalen we de werkwijze voor bezoek bij La Providence. Bezoek bij binnenkomst: eerst handen desinfecteren, dan een nieuw chirurgisch mondneusmasker opzetten, het mondneusmasker gedurende het hele bezoek ophouden en niet aanraken. Pas bij de uitgang kan het bezoek het mondneusmasker afzetten en in prullenbak doen, handen desinfecteren en naar buiten lopen.

Op de kamer/appartement dus ook voortdurend mondneusmasker ophouden!

  • Ga je op bezoek of kom je op bezoek, doe dan een zelftest. Maar blijf zoveel mogelijk thuis.

Het landelijk advies geldt ook voor La Providence. Aanvulling: kom je toch op bezoek, kom dan met maximaal 2 personen per dag. Neem dan de kortste route naar appartement.

  • Het thuiswerkadvies in Nederland is aangescherpt: werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 m afstand.

Voor La Providence geldt: Kantoor- en ondersteunende diensten werken thuis waar dit mogelijk is. Daar waar mogelijk, zullen de therapeuten/behandelaren digitaal contact hebben. Waar nodig blijft de zorg natuurlijk fysiek.

Er wordt kritisch gekeken naar overleg en scholing. Noodzakelijke overleggen en scholingen gaan door. De rest vindt digitaal plaats of wordt uitgesteld.

  • De scholen blijven open. Kinderen blijken een grote bron van besmetting.

Het crisisteam van La Providence geeft het dringend advies geen kinderen (<12 jaar) op bezoek te laten komen naar La Providence. Komt het kind toch, doe dan vooraf een zelftest én laat ook het kind gedurende het hele bezoek een mondneusmasker dragen.

Aan onze bewoners geven we het dringende advies om tot één week na de boostervaccinatie niet op bezoek te gaan buiten La Providence. Uit de praktijk blijkt dat de 1,5 m afstand bij vervoer en bezoek niet gehandhaafd kan worden.

  • Maatregel van La Providence: huisdieren zijn niet toegestaan.
  • Tenslotte geldt al sinds het begin van corona: blijf thuis bij gezondheidsklachten, laat u testen bij klachten, pas handhygiëne toe.

Isolatie en quarantaine bewoners

Bij een vermoedelijke besmetting geldt een periode van quarantaine. Bij een positieve coronatest geldt een periode van isolatie. Aan bewoners en familie wordt gevraagd om er alert op te zijn dat tijdens beide perioden alle afspraken op de kamer die men heeft gemaakt, moeten worden afgezegd. Denk daarbij aan pedicure, manicure, kapper.

Tandarts

De afspraken bij Novia Cura in december zijn allemaal afgezegd en worden verplaatst naar een moment in het nieuwe jaar.

Booster vaccinatie bewoners

Op woensdag 1 december krijgen álle bewoners de mogelijkheid om gevaccineerd te worden (boostervaccinatie / 3e prik) bij La Providence. Onze verpleegkundige dienst en het prikteam van de GGD werken hierbij samen. Bewoners die al een uitnodiging van de GGD hebben gekregen, kunnen dus woensdag ook bij La Providence terecht.

De bewoners van de zorg appartementen, de bewoners van de voorbouw en de zusters worden ‘s ochtend in restaurant Bon Appètit geprikt. Zij ontvangen hierover separaat meer informatie over tijdstip en benodigde formulieren.

Alle overige bewoners worden geprikt op de eigen afdeling. De afdeling zal aan de 1e contactpersoon alle informatie doorgeven die nodig is om het prikken mogelijk te maken.

Booster vaccinatie medewerkers

Medewerkers van La Providence kunnen volgende week hun boostervaccinatie krijgen.

Omicron-variant

Er is een nieuwe coronavirusvariant. Het is nog niet bekend hoe veel mensen in Nederland hier mee besmet zijn, of deze variant besmettelijker is, of het vaccin er net zo goed tegen werkt en of mensen ernstiger ziek worden. Deze variant vraagt om dezelfde preventieve maatregelen: 1,5 m afstand, handhygiëne, mondneusmasker en ruimten ventileren.

Afschalen van zorg

La Providence doet er alles aan om de kwaliteit en zorgcontinuïteit te borgen. Door het hoge aantal besmettingen onder zowel bewoners als medewerkers, kan er een situatie ontstaan dat we zorg moeten afschalen en alleen noodzakelijke zorg kunnen blijven bieden. Mogelijk moeten we dan een beroep doen op mantelzorgers en andere betrokkenen voor zaken die bovenop de noodzakelijke zorg komen.

Het beste er van maken

Leefplezier en werkplezier staan bij ons voorop. Ook in crisistijd. Vorige week verrasten we alle medewerkers met een presentje. Onze bewoners genoten van verse erwtensoep. Het huis ademt warmte en sfeer. De Sinterklaas- en (straks) de kerstversieringen dragen daar aan bij.

Hartelijke groet,

Ingrid Backus, Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.