LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 16 december 2021

Nieuwsflits 39 Corona

Beste bewoner, familie en bezoekers,

Persconferentie 14-12-2021

De zorgen rond de nieuwe Omikron-variant én de voortdurende druk op de zorg stonden centraal in de persconferentie van het kabinet. De bestaande maatregelen rond de avondsluiting worden verlengd, de kerstvakantie voor basisschoolleerlingen wordt opgerekt en de landelijke boostervaccinatie wordt versneld.

Boostervaccinaties

Alle bewoners van La Providence werden op 1 december gevaccineerd.

Alle medewerkers konden vorige week en deze week een boostervaccinatie krijgen. Dankzij ‘’De zorg prikt de zorg’’ heeft La Providence dat snel en perfect georganiseerd.

Op dinsdag 21 december tussen 10.00 en 16.00 uur wordt er een vierde en laatste boostermoment georganiseerd voor alle bewoners en medewerkers die nog niet gevaccineerd zijn en dit wel willen. Daarover is iedereen reeds geïnformeerd.

Maatregelen

De blijvend grote druk op de zorg, zowel in organisaties als in de wijkzorg, maakt dat we nogmaals aangeven dat de maatregelen echt noodzakelijk zijn. Bij La Providence blijven alle maatregelen, zoals die in de vorige nieuwsbrief stonden, van kracht tot minimaal de volgende persconferentie.

Op onze website staan altijd de actuele afspraken vermeld.

Bezoek buiten La Providence

Gaat een bewoner op bezoek buiten La Providence, dan gelden natuurlijk de landelijke maatregelen en adviezen:

  • Maximaal 4 gasten op bezoek in een huis buiten La Providence
  • Doe een zelftest voordat u op bezoek gaat of bezoek krijgt
  • Mensen van 70 jaar en ouder komen niét in de buurt van kinderen
  • Houd 1,5 m afstand, pas handhygiëne toe en ventileer de ruimte

Daarbovenop hebben we een extra maatregel:

  • Zowel bewoners als medewerkers moeten binnen La Providence beschermd contact hebben, wanneer zij buiten La Providence onbeschermd contact hebben.

Uitleg van de extra maatregel:

Als u onbeschermd contact hebt gehad met anderen (binnen 1,5 m zonder mondneusmasker langer dan 15 minuten of in contact met kinderen onder de 12 jaar) dan is de maatregel dat u daarna bij La Providence 5 dagen een mondneusmasker draagt. Kan of wilt u dat niet dan kan als alternatief gekozen worden voor 5 dagen quarantaine.

Quarantaine en isolatie bewoners

Bij een vermoedelijke besmetting geldt een periode van quarantaine. Bij een positieve coronatest geldt een periode van isolatie. De termen isolatie en quarantaine worden in de volksmond wel eens door elkaar gebruikt.

Ook is het een gegeven dat er andere afspraken rond de duur van quarantaine gelden voor gezonde burgers dan voor kwetsbare ouderen die in een zorgcentrum wonen. Omdat we gemerkt hebben dat dit vragen oproept, leggen we graag uit wat de belangrijkste verschillen zijn.

Landelijk wordt bij bron- en contactonderzoek een quarantaine van 5 dagen aangehouden.

Wanneer een persoon positief getest is gaat deze in isolatie, isolatie wordt opgeheven na 7 dagen als een persoon 24 uur klachtenvrij is.

Binnen instellingen waar kwetsbare mensen verblijven, gelden strengere richtlijnen. Hier wordt er een quarantaine van 10 dagen aangehouden.  Is er sprake van isolatie (bij positieve testuitslag) dan wordt deze na minimaal 7 dagen opgeheven wanneer de persoon 48 uur klachtenvrij zijn.

Reden voor de strengere maatregelen zijn: de kwetsbaarheid van de personen, er leeft een grotere groep mensen continue bijeen, het risico van besmetting en uitbraak is direct groter.

Kapel

Tijdens de eucharistievieringen van Kerstmis en nieuwjaar kunnen we alleen bewoners van La Providence verwelkomen. Daar gelden de gebruikelijke maatregelen zoals die in La Providence gelden. In de kapel kunnen max 40 personen. Anderen kunnen eventueel plaatsnemen in de Mariakapel, van waaruit ook de dienst gevolgd kan worden. De kapeldiensten zijn niet meer via de tv te volgen.

Buiten de vieringen kan iedereen met inachtneming en respect voor de aanwezige zusters een bezoek brengen aan de kapel.

  • Op 24 december is er om 17 uur de nachtmis.
  • Op 25 en 26 december is er om 11.15 uur een H. mis.
  • Op 1 januari is er om 11.15 uur een H. mis. 

Het beste ervan maken

Ondanks de maatregelen en beperkingen, zetten we ons in voor het leefplezier van bewoners en het werkplezier van medewerkers. Samen maken we elke dag, en speciaal ook de feestdagen, zo mooi mogelijk.

Hartelijke groet,

 

Ingrid Backus,

Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.