LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
maandag 17 januari 2022

Nieuwsflits 41 Corona

Beste bewoner, familie en bezoekers,

Huidige situatie

Afgelopen weken steeg het aantal coronabesmettingen sterk. Per week worden meer dan 200.000 Nederlanders besmet en dit aantal zal naar verwachting de komende weken nog verder stijgen. De besmettingen stijgen vooral bij jongeren en (nog) niet bij ouderen. Uit onderzoek blijkt dat de omikronvariant verantwoordelijk is voor nagenoeg alle besmettingen. Daarmee is de deltavariant verdreven. Omikron kent gemiddeld een minder ernstig ziektebeeld dan Delta.

Het aantal herinfecties – mensen die opnieuw besmet raken 2 maanden of langer na de vorige besmetting – stijgt. Dat was in december 2021 ongeveer 3% en vorige week al 13%. Het aantal ziekenhuisopnamen daalt.

Dit alles samen, in combinatie met afweging van de economische en sociaal-maatschappelijke aspecten, heeft geleid tot versoepeling van de coronamaatregelen.

Deze nieuwsflits beschrijft wat de persconferentie van 14 januari betekent voor La Providence.

Gebruik van medisch mondneusmasker

Het OMT heeft een breder gebruik van het medische mondneusmasker type II(R) geadviseerd. Voor La Providence betekent dit geen verandering. Bij ons is gebruik van het medische mondneusmasker al lange tijd verplicht voor zowel medewerkers als bezoekers.

Daarnaast heeft La Providence maskers van type FFP2 die volgens protocol gebruikt worden bij aerosolvormende handelingen in de zorg, zoals bijv. reanimatie, intubatie en optiflow.

Quarantaine

Door het hoge aantal besmettingen met omikron, zijn er veel mensen in isolatie en veel van hun contacten in quarantaine. Dit kan een ontwrichtend effect hebben op de samenleving. Daarom heeft het OMT gekeken naar de mogelijkheid om de quarantainemaatregelen te versoepelen.

Het nieuwe beleid is:

• Personen die in de afgelopen 8 weken corona hebben doorgemaakt hoeven niet in quarantaine.
• Personen die de boostervaccinatie hebben gehad, hoeven niet in quarantaine.
• Medewerkers in de zorg hoeven niet in quarantaine, ook als zij niet aan bovenstaande 2 criteria voldoen. Zij doen dagelijks voorafgaand aan het werk een zelftest, gevolgd door een test op dag 5 bij de GGD.

Bewoners van La Providence hoeven niet meer in quarantaine na een bezoek buiten La Providence. Wel benadrukken wij het landelijk advies: bezoek doet vooraf een zelftest, houd 1,5 meter afstand, let op handhygiëne, gebruik correct het medische mondneusmasker, ventileer goed. We testen bewoners bij nauw contact met een besmet persoon op dag 5 of bij het ontstaan van klachten.

Bezoekersregeling

Het maximale bezoekersaantal thuis wordt uitgebreid naar 4 personen. Voor La Providence betekent dit dat er maximaal 4 personen per dag op bezoek kunnen komen. Er blijft wel een maximum van 2 personen tegelijkertijd omdat we anders de vereiste 1,5 meter afstand op het appartement niet kunnen waarborgen.

Buiten is het maximum van 2 personen niet meer van toepassing en kan er bijvoorbeeld weer gewandeld worden met een klein groepje van 4 personen.

Gezien het grote aantal besmettingen onder kinderen en jongeren, zijn wij terughoudend in het bezoek van kinderen binnen La Providence. Het dringend advies blijft daarom om geen kinderen op bezoek te laten komen bij La Providence. Komen ze toch, dan vooraf zelftest en gedurende hele bezoek mondneusmasker dragen.

Kapper en pedicure

Contactberoepen zijn weer toegestaan. Met ingang van direct kunnen weer afspraken gemaakt worden met kapper en pedicure.

Tandarts

Tandartsbezoek is mogelijk.

Restaurant

Op 23 januari besluit het kabinet over de horeca. Tot die datum is het restaurant van La Providence alleen open voor onze bewoners. Bezoekers bieden we de mogelijkheid om koffie en gebak ‘’to go’’ mee te nemen naar het appartement van de bewoner.

Huisdieren

Huisdieren zijn weer welkom binnen La Providence. Let wel op dat personen 1,5 m afstand tot elkaar houden wanneer ze met het huisdier spelen.

Behandeltherapie

Individuele behandeling, voor zowel bewoners als inwoners, kan doorgaan. Externen hanteren de gebruikelijke maatregelen: 1,5 m afstand, handhygiëne en mondneusmasker.

Hartelijke groet,

Ingrid Backus,

Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.