Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 10 maart 2022

Nieuwsflits 44 Corona

Beste bewoner, familie en bezoekers,

Actuele situatie

Bewoners en familie zijn blij met de versoepelingen die in de vorige nieuwsflits werden beschreven. Men geniet van de ruime bezoekmogelijkheden, de gezelligheid in het restaurant en de activiteiten.

De coronacijfers in de regio zijn hoog. Dit lijkt een direct gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen in de maatschappij.

Ook La Providence heeft te maken met besmettingen. Er zijn zowel bewoners als medewerkers met corona. Medewerkers zetten zich extra in om de diensten van hun zieke collega’s op te vangen en de zorgcontinuïteit te borgen.

Geen verdere versoepelingen

Er komen deze week geen verdere versoepelingen in de coronamaatregelen gezien het aantal besmettingen.

De huidige coronamaatregelen bij La Providence blijven nog minimaal twee weken van toepassing. Dat betekent bijvoorbeeld concreet dat de komende weken het mondneusmasker door medewerkers en bezoekers gedragen wordt zoals we dat al gewend zijn.

Op 24 maart komt er een nieuwsflits waarin we u op de hoogte stellen van de actuele situatie en de mogelijkheden op dat moment.

Herhaalprik-tweede booster

Personen van 70 jaar en ouder en personen die in een woonzorgcentrum wonen, komen in aanmerking voor een herhaalprik (tweede booster). La Providence regelt dit op dezelfde manier als de eerste booster begin december 2021. Dat houdt in dat de verpleegkundige dienst van La Providence in samenwerking met de GGD de bewoners vaccineren die dat wensen. We verwachten dat dit vóór 1 april plaatsvindt en informeren u zodra de datum bekend is. Bewoners die niet willen wachten tot het vaccinatiemoment bij La Providence, mogen ook zelf naar de GGD toe gaan voor herhaalprik (tweede booster) nadat ze een persoonlijke uitnodigingsbrief van de GGD hebben ontvangen.

Opbaren overledenen

Het opbaren op de kamer bij La Providence was vanwege de coronamaatregelen lange tijd niet mogelijk. Opbaren is vanaf heden wel weer mogelijk. Het team zal met familie afstemmen wat de wens en de mogelijkheid is. De op dat moment geldende coronamaatregelen binnen La Providence zijn van toepassing.

Hartelijke groet,

Ingrid Backus,

Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.