LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 31 maart 2022

Nieuwsflits 46 Corona

Beste bewoner, familie en bezoekers,

Situatie bij La Providence

De landelijke versoepelingen in coronamaatregelen op 25 februari in combinatie met carnaval, leidde zoals verwacht tot een toename van het aantal besmettingen. De dagelijkse cijfers waren extreem hoog. Dat hebben we ook gemerkt binnen La Providence.

In maart 2022 kreeg 25% van onze medewerkers corona en 20% van onze bewoners. Nog nooit eerder hadden we zulke hoge cijfers. De medewerkers waren verspreid over alle teams. Bij de bewoners zagen we een ander beeld. Er was geen enkele besmetting op de afdelingen Driesprong, Morgenster en Passage. De besmettingen concentreerden zich op de Zorgappartementen incl. Rozengang en de aanleunwoningen. Gelukkig waren de klachten bij de meeste mensen mild tot matig en herstelde men gemiddeld na 5-7 dagen.

Met een enorme krachtsinspanning hebben we de zorgcontinuïteit weten te borgen. Dat verdient grote waardering voor alle medewerkers die diensten hebben ingevuld.

Vandaag kunnen we melden dat La Providence coronavrij is. Er zijn geen bewoners in isolatie of quarantaine. Enkelen medewerkers zijn thuis vanwege corona maar dit aantal is te overzien.

Herhaalprik-tweede booster

Op 24 maart hebben alle bewoners die dat wensten en die daarvoor in aanmerking kwamen, een boostervaccinatie gehad. Dit geeft hen optimale bescherming tegen besmetting.

Bewoners die onlangs corona hebben gehad, krijgen geen booster. De doorgemaakte besmetting beschermt hen komende weken/maanden maximaal tegen nieuwe besmetting.

Versoepeling maatregelen

We zijn beter tegen het coronavirus bestand door vaccinaties en boosterprikken en opgebouwde immuniteit. Maar corona is niet weg. Daarom kunnen we versoepelen, maar blijven basismaatregelen en –adviezen van kracht.

Per 1 april geldt:

  • Hygiëne-maatregelen: was vaak uw handen, desinfecteer uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Klachten: blijf thuis en doe direct een test. Bij een positieve test gaat u in isolatie.
  • Ventileer: zorg voor voldoende frisse lucht.
  • U bent niet meer verplicht om 1,5 m afstand te houden. Maar het blijft wel een veilige afstand. Geef elkaar de ruimte.
  • Het preventief dragen van een mondneusmasker is voor zowel bezoek als voor medewerkers niet meer verplicht. Wel blijven medewerkers PBM’s gebruiken bij medische handelingen waarvoor een mondneusmasker in het protocol staat; bij zorgverlening aan een bewoner die in isolatie of quarantaine is. Ook wanneer u zelf verkoudheidsklachten en een negatieve test heeft, draagt u een mondneusmasker. Tenslotte adviseren we het dragen van een mondneusmasker wanneer u in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Bewoners, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers worden in de gelegenheid gesteld om zichzelf te beschermen met een mondneusmasker, voor wie zich daar prettiger bij voelt. Houd rekening met elkaar. Houd afstand als iemand daar om vraagt en respecteer elkaars keuzes.

Hartelijke groet,

 

Ingrid Backus,

Directeur-bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.