LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
woensdag 08 april 2020

Nieuwsflits 9; update rondom Coronavirus

Beste bewoners van La Providence en hun familieleden/bezoekers,

Helaas draait alles op dit moment in de hele wereld nog steeds om Corona. Met elkaar proberen we er, op allerlei manieren, voor te zorgen dat de verspreiding van dit virus een halt wordt toegeroepen. Voor iedereen brengt dit allerlei minder leuke veranderingen met zich mee. Gelukkig kunnen we in La Providence met de inzet van medewerkers en vrijwilligers, toch nog een aantal leuke zaken organiseren die positief zijn voor uw  leefplezier. In deze tijd krijgen wij vaak de vraag “hoe zorgen jullie er in deze moeilijke tijd voor dat iedereen de juiste zorg krijgt”. Hieronder leggen we dat uit en geven we ook aan hoe u of uw familie ons hier bij kunt helpen.

U zult begrijpen dat wij het op dit moment echt heel druk hebben met het verzorgen van alle, soms hele zieke, bewoners. Zeker ook omdat we, door ziekte onder ons personeel, niet altijd op volle sterkte staan.

 • Gelukkig hebben wij vrijwilligers die verschillende hand en span diensten verzorgen zodat allerlei dingen die uw leefplezier vergroten, door kunnen gaan. Dit zijn bijvoorbeeld de spreekluisterhoek, ondersteunen bij maaltijden, doen van boodschappen, bezorgen van de post, bezorgen en ophalen was en andere spulletjes, zorgen voor de bloemen of het vogeltje etc. etc.
  Onze vrijwilligers doen van alles maar houden wel steeds de benodigde afstand. Daarnaast hebben we met hen afgesproken dat zij, bij zelfs de lichtste verkoudheidsklachten, thuis moeten blijven.
 • De zorgmedewerkers van La Providence werken bijna allemaal extra uren, we hebben een aantal tijdelijke verzorgende aan kunnen nemen en we proberen dit laatste nog verder uit te breiden.
 • Medewerkers die normaal niet in de directe zorg werkzaam zijn maar dit wel tijdelijk zouden willen, worden getraind zodat zij als zorgondersteuner samen met een zorgmedewerker kunnen opwerken als de tekorten nijpender worden. Zij kunnen het bed opmaken, schoenen aantrekken etc.
 • Dagelijks zorgen onze zorgteams ervoor dat het zorgdossier goed bijgewerkt wordt. Een intensieve klus maar wij vinden het heel belangrijk dat uw familie via Caren Zorgt goed op de hoogte blijft over uw situatie.
  Wij begrijpen dat familie soms ongerust is, zeker als zij u niet kunnen bellen. Toch willen wij familieleden vragen om geen telefonisch contact op te nemen. U kunt zich voorstellen dat wanneer iedereen dit zou doen wij zo’n 140 telefoontjes per dag moeten beantwoorden. Deze tijd kunnen wij niet besteden aan de zorg voor onze bewoners. Als er echt iets zéér dringends is wat niet via Caren Zorgt kan worden gevraagd,  kan alleen de eerste contactpersoon na 10.30 telefonisch contact opnemen. Nogmaals, wij begrijpen de ongerustheid van familie maar toch rekenen en hopen wij op uw en hun begrip.
  De zorg aan al onze bewoners moet nu even op de eerste plaats komen.

HALEN EN BRENGEN WAS EN ANDERE SPULLEN
Omdat u geen bezoek meer mag ontvangen hebben wij geprobeerd om, op een zo goed mogelijke manier, te zorgen dat de was en andere spullen bezorgd en opgehaald worden.
Helaas moeten wij constateren dat niet iedereen zich aan de afspraken houdt. Hierdoor dreigen wij echt vast te lopen. Wij verzoeken u daarom om u en uw familie echt aan de afspraken te houden:
Afspraken rondom de WAS

 • Voor bewoners waarvan de familie de was verzorgt gelden onderstaande haal- en brengmomenten

  Maandag 15.00 – 16.00 uur              Zorgappartementen
  Woensdag 15.00 – 16.00 uur            Rozengang + Driesprong
  Vrijdag 15.00 - 16.00 uur                   Passage + Morgenster

  Wij verzoeken familie echt om zich hieraan te houden. Op deze dagen en tijdstippen hebben wij vrijwilligers geregeld die ervoor zorgen dat de vuile was van de genoemde afdeling om 15.00 uur klaar staat bij de hoofdingang. Om 16.00 uur halen zij de schone was die de familie gebracht heeft op en brengen die naar de bewoners. Breng geen wasgoed vóór 15.00 uur.

 • Wij verzoeken de familie om de schone was die gebracht wordt op de juiste was-kar te plaatsen en volg de aanwijzingen van de vrijwilligers.
 • Zorgt u er altijd voor dat naam en kamernummer op de was-tassen staan.

Heeft uw familie boodschapjes of andere spullen voor u of misschien heeft u spullen
voor uw familie?

 • Deze kunnen op maandag – woensdag – vrijdag tussen 15.00 – 16.00 uur in de sluis bij de centrale voordeur geplaatst worden op de juiste tafel.
  Ook bewoners en familie van de aanleunappartementen mogen van deze service gebruik maken.

   

 • LET OP: zorg dat er een naam en kamernummer op vermeld staat op de spulletjes,  zie hierboven.
 • De was mag niet op deze tafels geplaatst worden. Hiervoor dient u gebruik te maken van de was-karren.
 • Op andere dagen van de week is het NIET mogelijk om boodschappen of andere spullen op de tafels te plaatsen. Wij hebben dan geen bezorgdienst beschikbaar.
   

AFSTAND HOUDEN
Afstand houden blijft belangrijk, daarom voor alle bewoners nog even ter herinnering dit berichtje:
In La Providence en in de tuin mag u als bewoner vooralsnog contact met elkaar hebben mits u 1,5 meter afstand houdt van elkaar en mits u geen verkoudheidsklachten heeft.
Bij verkoudheidsklachten, al zijn ze nog zo licht, blijft u op uw kamer en waarschuwt u de zorg.
Wij hebben alle ruimtes zo ingericht dat u, toch enigszins bij elkaar in de buurt kunt zitten maar dat er wel 1,5 meter ruimte tussen zit. Schuift u daarom alsjeblieft niet met tafels.
Wilt u kaarten, zorg dan ook voor afstand. Lukt dit niet? Probeer dan eens een ander spelletje waarbij dit wel gemakkelijker gaat.
Alle medewerkers hebben de opdracht gekregen u hierop te attenderen. Wanneer blijkt dat dit niet nageleefd wordt moeten we helaas strengere maatregelen nemen. Dus voor uw veiligheid en die van medebewoners leef de regeltjes alsjeblieft na en ga niet in discussie.

Ik hoop dat uw vragen en de problemen waarbij wij u hulp nodig hebben zo wat duidelijker geworden zijn. Samen slaan we ons hier doorheen!
 

Hartelijke groet,
Carla van Zanten
Directeur Bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.