LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
vrijdag 05 juni 2020

Nieuwsflits t.b.v. bewoners rondom Coronavirus

Nieuwsflits 15 Coronavirus
5 juni 2020
Beste Bewoners en familie,
Inmiddels mag u al weer twee weken beperkt bezoek ontvangen. Op een paar kleine incidenten na verloopt dit allemaal goed en het allerbelangrijkste…… er zijn geen nieuwe Corona besmettingen opgedoken. Omdat het goed gaat mogen we de bezoekregeling langzaam maar zeker wat gaan versoepelen. Hierover informeren we u in deze nieuwsbrief. Maar eerst wil ik u nog een korte uitleg geven/iets vragen:
Onze medewerkers worden tijdens de bezoektijden geregeld door bezoek aangesproken over de bezoekregeling: “ergens anders zou meer mogen, waarom doen jullie dit, waarom is het niet anders”….. enfin er worden allerlei vragen op hen losgelaten. Uiteraard mag u best iets vinden van de regeling maar ik wil u verzoeken deze niet te bediscussiëren met onze medewerkers. Zij staan hier helemaal los van en voelen zich hier erg ongemakkelijk bij.
Het crisisteam van La Providence heeft de regeling opgesteld in overleg met cliëntenraad, ondernemingsraad en kwaliteitsverpleegkundigen, op basis van de normen vanuit overheid en RIVM. Omdat alle organisaties net iets anders ingericht zijn en wat anders nodig hebben ziet de regeling er soms in andere huizen net iets anders uit.
Wij hopen dat iedereen zich ervan bewust is dat we bij datgene wat wij doen de regels volgen, maar ook steeds het belang van onze bewoners en medewerkers voorop stellen.
Ook wij zouden het liever anders zien maar je moet soms van twee kwaden het beste kiezen.

 

En nu het leuke nieuws……
De bezoekregeling zoals u deze eerder ontvangen heeft blijft van kracht maar vanaf 8 juni:

- mag u samen met uw vaste bezoeker tijdens de vastgestelde bezoektijd ook een wandeling buiten La Providence gaan maken.
Het is niet de bedoeling dat u gaat wandelen in ons gebouw of in de tuin … maar lekker wandelen in het dorp. Wij gaan ervan uit dat u uw gezonde verstand gebruikt en geen drukke plaatsen gaat bezoeken en steeds 1,5 meter afstand tot anderen houdt.
Gaat u niet wandelen? Dan is het de bedoeling dat u, samen met uw vaste bezoeker, op uw kamer blijft. Nog even voor de duidelijkheid: de vaste bezoeker blijft ook op uw kamer en mag niet door het gebouw gaan lopen om vuil weg te brengen, het zorgteam iets te gaan vragen, post ophalen etc

- Hoeven alleen vaste bezoekers van de Driesprong en de Morgenster nog een mondmasker te dragen. Vaste bezoekers van de overige afdelingen hoeven vanaf 8 juni géén mondmasker te dragen. Als zij dit toch prettig vinden mogen ze dit uiteraard altijd doen en krijgen ze, net als bezoekers Morgenster en Driesprong (in elk geval de maand juni) van ons een mondmasker.

- La Providence verkoopt bij de horeca-balie vanaf 8 juni aan bewoners en medewerkers ook stoffen mondmaskers die gemakkelijk gewassen kunnen worden.
Deze zijn verkrijgbaar voor € 4,-/stuk. Op=op.

 

Vanaf maandag 15 juni gaan we de bezoekregeling weer wat verder versoepelen:
- In plaats van één vaste bezoeker mag elke bewoner ook een tweede vaste bezoeker ontvangen.
Nog steeds geldt dan de regel dat u maar
één persoon tegelijk mag ontvangen maar de tweede vaste bezoeker kan dan op het andere bezoekmoment komen.
- Omdat we nog steeds bezoekers moeten registreren en ervoor moeten zorgen dat het aantal personen wat La Providence bezoekt beperkt blijft, is het van
belang dat we weten wie voor u de tweede vaste bezoeker gaat worden. Niet opgegeven tweede bezoekers mogen we niet toelaten.
Wij vragen dan ook om
uiterlijk 11 juni de naam van deze persoon aan ons door te geven:
- bewoners kunnen dit zelf doen bij het servicepunt
- familieleden kunnen dit doen door het sturen van een mail naar
bestuurssecretariaat@laprovidence.nl

 

Als alles goed blijft gaan is het de bedoeling dat we vanaf juli weer verder gaan versoepelen.
Hierover informeren we u in week 25/26.
Zoals eerder gezegd blijft de rest van de bezoekregeling van kracht. Dit betekent ook dat u nog geen eigen kappers, behandelaren, pedicure, schoonheidsspecialiste etc. mag ontvangen. U kunt wel gebruik blijven maken van de kapper/pedicure/behandelaren waarmee wij afspraken gemaakt hebben.
Laten we hopen dat het goed blijft gaan dan kunnen we deze regel m.i.v. juli ook laten vervallen.

 

Hartelijke groet, mede namens het crisisteam van La Providence
Carla van Zanten – van der Linden
Directeur bestuurder La Providence


 

 


 

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.