LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen
donderdag 25 juni 2020

Nieuwsflits; update rondom Coronavirus

Beste Bewoners en familie,

Met heel veel plezier kan ik u mededelen dat we met elkaar onze vijand “Corona”,  nog steeds buiten hebben kunnen houden en dat we de bezoekregeling daarom verder mogen versoepelen. J J J

We moeten met elkaar wel allemaal voorzichtig blijven want, zoals u misschien in de krant gelezen heeft, heeft Corona bij onze collega’s in Sevenum weer toegeslagen.
Zij zijn daardoor genoodzaakt om weer een paar stappen terug te doen. Laten we hopen dat het ons lukt om dit te voorkomen.

De nieuwe versoepelingen leggen we hieronder aan u uit. Aanvankelijk zouden we deze op 1 juli in laten gaan maar omdat dit precies midden in de week valt hebben we besloten deze in te laten gaan op maandag 29 juni. Er zijn wel weer een aantal voorwaarden aan verbonden, wij gaan ervan uit dat iedereen zich hier weer aan gaat houden.

 1. U mag vanaf die datum elke dag bezoek ontvangen. Dit mogen maximaal twee personen tegelijkertijd zijn. Dit doen we omdat de 1,5 meter eis blijft bestaan en het in de kamers en appartementen eigenlijk niet mogelijk is om meerdere mensen te ontvangen en tegelijkertijd anderhalve meter afstand te houden.
  De afspraak dat alleen de vooraf aangemelde vaste bezoekers mogen komen vervalt hiermee. U mag dus iedereen ontvangen die u wilt (kinderen, (achter)kleinkinderen, neven nichten etc. etc.) mits er maar niet meer dan 2 personen tegelijk komen.
  U mag buiten op het terras wel meerdere personen ontvangen mits u afstand houdt én hiervoor ook voldoende plaats is.
  Oh, ja…. Ook huisdieren zijn weer welkom!
 2. Vanaf 29/6 mogen de contactberoepen, dus uw eigen kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste, therapeuten etc. weer bij u komen.
  Wij hebben de twee wasserijen (Joli en de Waskas) gevraagd om de was voor de deur van het appartement op te halen of terug te zetten. Het zorgteam of familie blijft voor bewoners die dit niet zelf kunnen, de vuile was klaar zetten of de schone was opruimen.
 3. De bezoektijden waarop familie of mensen met een contactberoep bij u mogen komen zijn op maandag t/m zondag vanaf 10.30 uur. Wij vragen bezoekers om, net als voorheen, rekening te houden met de dagindeling van onze bewoners.
  Bezoekers van de aanleunbewoners kunnen gewoon weer langs de normale aanleun-ingang naar binnen.
  Overige bezoekers kunnen naar binnen/buiten langs de hoofdingang of op ma t/m vrijdag tot 17 uur langs de kloosteringang,
 4. Bezoekers van de Morgenster en Driesprong dragen als ze op de afdeling zijn een mondkapje. Dit doen we omdat bij deze bewonersgroepen de afstand van 1,5 meter bijna niet uit te voeren is. Bezoekers dienen zelf een masker mee te brengen.
  Een stoffen masker is bij de Horeca-balie te koop voor € 4,- (zolang de voorraad strekt) en een masker voor eenmalig gebruik voor € 1,50.
 5. In ons restaurant kunt u drankjes of versnaperingen verkrijgen (zelfbediening) om op uw kamer of op het terras te nuttigen.
  Het is voorlopig nog niet mogelijk voor bezoekers om in het restaurant te eten of te drinken omdat dit simpelweg niet past als we rekening willen houden met de 1,5 meter afstand.
 6. U mag samen met uw vaste bezoeker ook een wandeling buiten of in de tuin van La Providence maken.
  Wij gaan ervan uit dat u uw gezonde verstand gebruikt en geen drukke plaatsen gaat bezoeken en steeds 1,5 meter afstand tot anderen houdt.
 7. Bewoners van La Providence mogen ook een bezoek brengen aan familieleden, winkel etc. Ik val misschien in herhaling maar ook hierbij geldt houdt 1,5 meter afstand. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor medebewoners en medewerkers die u bij terugkomst zou kunnen besmetten.
  Graag wel aan het zorgteam doorgeven dat u op bezoek gaat en dit graag registreren op de registratielijst (zie punt I )
 8. Nu we de regeling verder uitbreiden is het nog belangrijker om uw gezondheid goed in de gaten te houden.
  Als u zich niet lekker voelt meld u dit dan a.u.b. onmiddellijk aan de verzorging. Bij de minste verdenking laten wij u testen. Denk niet… ach het valt wel mee!
  Ditzelfde geldt voor bezoekers: heeft u (milde) verkoudheidsklachten??… blijf alsjeblieft thuis en laat u testen. Bent u kort daarvoor in La Providence geweest laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten via 077- 355 56 56 en vraag naar iemand van het crisisteam of (buiten kantoortijden) naar de dienstdoende verpleegkundige.
 9. Als laatste en misschien wel het belangrijkste willen wij alle bezoekers (ook kapper, therapeut etc. etc) vragen om de instructies op de deur te volgen én om bij het betreden van de kamer zich te registreren op het formulier wat wij ophangen aan de binnenzijde van de deur van de kamer/appartement.
  Hierop dienen datum-naam-telefoonnr. en relatie tot bewoner genoteerd te worden. Wij doen dit niet zomaar…… mocht er nl. toch een besmetting plaats vinden dan kunnen wij met deze gegevens een gedegen contactonderzoek doen om zo de risico’s op verdere besmetting te voorkomen. Uiteraard zullen wij zorgvuldig omgaan met de lijsten waarop uw gegevens staan.

We hopen dat het, met het volgen van deze maatregelen goed blijft gaan. Mocht dit niet zo zijn dan zullen we contactonderzoeken doen en op basis daarvan besluiten óf en welk deel van La Providence we in quarantaine moeten plaatsen of, als het echt nodig is, moeten sluiten voor bezoek.

Ten aanzien van uw privacy willen we u nog melden dat we vanaf nu weer voorzichtiger zullen zijn met het plaatsen van foto’s op facebook. Tijdens de periode dat bezoek niet of beperkt mogelijk was zijn we hier, om familie te laten zien dat het goed ging met u, wat soepeler mee omgegaan. Heeft u nog geen verklaring ingevuld over het gebruik van foto’s en filmpjes? of wilt u dit graag wijzigen? Neemt u dan contact op met het zorgteam. Zij kan u helpen aan een (nieuw) formulier. Dit is overigens ook op te vragen via bestuurssecretariaat@laprovidence.nl.

Ik hoop dat alles na het lezen van deze nieuwsflits duidelijk is. Heeft u toch nog vragen?
Familie kan deze stellen via bestuurssecretariaat@laprovidence.nl en bewoners kunnen terecht bij de zorgcoördinator.

Hartelijke groet, mede namens het crisisteam van La Providence

 

Carla van Zanten – van der Linden
Directeur bestuurder La Providence

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.