Zintuigactivering

De familie (of mantelzorger) van de dementerende oudere speelt een belangrijke rol in de dagelijkse begeleiding. Familie herkent en herinnert de cliënt zich immers het beste. Daarnaast wordt verpleging en verzorging aangeboden. Dat doet La Providence volgens een methodiek die gericht is op de beleving van de cliënt. Daardoor ontstaat een goede communicatie, zodat de wensen van de dementerende ouderen omgezet kunnen worden in concrete acties.

 

 

In 2016 heeft een initiatief plaatsgehad van drie dochters van bewoners van de afdeling de Driesprong tezamen met twee verzorgenden en een teamleider tot geldinzameling voor de aanschaf van een Tovertafel.

De actie is erg succesvol geweest en inmiddels is de Tovertafel in gebruik genomen. De bewoners zijn er vanaf het eerste moment enthousiast mee aan de slag gegaan. Prachtig om te zien dat eenieder geraakt wordt door het spel, erop reageert en in beweging komt en er ook interactie met elkaar ontstaat. Het leidt tot mooie momenten van bewoners met elkaar, familieleden en verzorgenden. Het is nu al duidelijk dat het een groot succes gaat worden.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.