LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Zr. Redempta

 

‘Je bent onderdeel van een familie’

 

Zuster Redempta heeft het kloosterleven altijd gezien als een hechte gemeenschap, een soort familie. In 1971 begon ze als katholiek docent in Den Helder aan een oecumenische middelbare school. Na haar pensioen kwam ze weer terug naar Limburg.

‘Ik wist na de mulo, kweekschool en het internaat één ding zeker: ik wil iets doen om de wereld te verbeteren, iets wat ‘ruimer’ is. Ik kon me goed vinden in het gebedsleven en het gemeenschapsleven van de Orde van de Ursulinen. De visie van de Ursulinen sprak me direct aan: als een meisje een goede opvoeding krijgt, dan vormt dat het gezin. En als je stevige gezinnen hebt, heb je een goede maatschappij.

Toen ik uit Den Helder kwam, was ik gepensioneerd docente en werd ik door de Orde gevraagd gevraagd om in Grubbenvorst de taak van de overste te verlichten. Ik woonde toen in Venray en ben later in Aarle-Rixtel gaan wonen. Sinds 2014 woon ik met veel plezier bij La Providence.’

Lees hier meer over de Orde van de Ursulinen.

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.