LEES A.U.B. ONZE SPECIALE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS OP ONZE NIEUWSPAGINA

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen

Logopedie

 • Ervaart u moeilijkheden bij het spreken?
 • Kunt u soms niet op woorden komen?
 • Begrijpt u soms niet wat anderen tegen u zeggen?
 • Merkt u dat uw gehoor verminderd is?
 • Kunt u niet meer lezen of schrijven?
 • Heeft u weinig adem?
 • Heeft u een schorre of hese stem?
 • Heeft u behoefte aan adviezen over (ver-) slikken bij het eten en drinken?

Communiceren en eten/drinken zijn basisbehoeften en als u daar een beperking in ervaart, kan dat grote gevolgen hebben voor uw functioneren en persoonlijk welbevinden. Zeker als deze problemen plotseling zijn ontstaan en zaken die eerst normaal waren ineens niet meer mogelijk zijn. Maar ook als u aan een ziekte leidt, die langzamerhand steeds erger wordt, kan het erg moeilijk zijn om te accepteren dat u steeds meer zaken niet meer kunt. Voorbeelden zijn:

 • Niet meer durven te bellen
 • Niet meer naar bijeenkomsten gaan waar veel mensen zijn;
 • Moeite met het volgen van gesprekken in groepen
 • Geen boek of krant kunnen lezen
 • Niet meer kunnen zingen
 • Niet meer kunnen eten wat u lekker vindt

Als u zich in bovenstaande herkent of op een andere manier wordt belemmerd in uw communicatie of het kauwen en slikken, kunt u terecht bij de logopedist.

Logopedisten Elly Cox en Bibi Konings kunnen u helpen bij adem-, spraak-, stem-, taal-, slik- of gehoorproblemen.

De logopedist gaat aan de hand van uw hulpvraag na waardoor de beperkingen veroorzaakt worden. Na logopedisch onderzoek zal gekeken worden hoe deze beperkingen verholpen kunnen worden. Dit kan door therapie waarbij de stoornis of beperkingen verminderd worden. Tevens biedt de logopedist advisering en begeleiding van de cliënt in zijn/haar omgeving bij het optimaal mogelijk gebruiken van zijn/haar mogelijkheden. De logopedist kan thuis behandelen.

Wilt u meer informatie over diverse aandoeningen die door logopedisten behandeld worden, dan verwijzen wij u graag door naar de website logopedie.nl 

Vergoeding logopedie

Logopedie wordt vergoed vanuit de Basisverzekering. Het is mogelijk dat u een verplicht of vrijwillige eigen risico moet betalen. Heeft u dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwilig eigen risico? Dan betaalt u maximaal het bedrag dat nog open staat. Heeft u dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaalt u niets. Er geldt geen eigen bijdrage voor logopedie.

Verwijzing logopedie

Voor logopedie heeft u een verwijzing nodig van de huisarts, medisch specialist of tandarts. Met zorgverzekeraars hebben wij afspraken dat wij zonder verwijzing kunnen behandelen (zgn. Direct Toegang Logopedie): u kunt dan direct bij ons terecht. Voor behandelingen logopedie aan huis is altijd een verwijzing nodig. DTL (Directe Toegang Logopedie) kan nooit thuis.

Als u besluit rechtstreeks naar de logopedist te gaan, dan voert deze eerst een screening uit. Zo stelt hij vast of u bij de logopedist aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan deze u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de logopedist, dan kan deze, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag.

Contact:

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een probleem met de communicatie of met kauwen of slikken, bel dan naar het Behandelcentrum La Providence om een afspraak te maken bij de logopedist via 077 - 355 56 56. U kunt ook een email sturen naar logopedie@laprovidence.nl.

 

 

Team

klik op de foto's voor meer informatie


Elly Cox

 


Bibi Konings

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.