Zorgaanvraag

 • Wat is een Wlz-indicatie?

  Wlz staat voor Wet langdurige zorg. Voor wonen in een woonzorglocatie heeft u een verblijfsindicatie nodig. Deze indicatie wordt afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)
  De verpleeghuiszorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u recht heeft op een vergoeding vanuit de Wlz. De Wlz is bedoeld voor mensen die blijvend (levenslang) zorg nodig hebben. U heeft zorg nodig vanwege bijvoorbeeld een lichamelijke ziekte of beperking of dementie. Met een Wlz-indicatie kunt u in een zorginstelling gaan wonen. Een indicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg.

 • Wat doet het CIZ?

  Het CIZ levert zelf geen zorg, maar kijkt of u in aanmerking komt voor zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ is een onafhankelijke organisatie. Een indicatieprocedure duurt 2 tot 6 weken, afhankelijk van uw situatie. Het CIZ is verantwoordelijk voor de afgifte van de indicatie.

 • Wat is een zorgprofiel?

  Niet iedereen met een Wlz-indicatie heeft dezelfde soort en hoeveelheid zorg nodig. Daarom bestaan er zorgprofielen, voorheen ook zorgzwaartepakketten (ZZP’s) genoemd. Een zorgprofiel geeft aan wat voor zorg iemand nodig heeft. De profielen hebben nu namen in plaats van cijfers.

  Er zijn verschillende zorgprofielen die het CIZ kan indiceren o.a.:

  • Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging. Met deze indicatie kunt u naar een locatie met beschut wonen, een verzorgingshuis.
  • Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Met deze indicatie kunt u naar een locatie voor dementie, verpleeghuis voor dementie.
  • Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Met deze indicatie kunt u naar een locatie voor lichamelijke beperkingen, een somatisch verpleeghuis.

Wonen in La Providence

 • Hoe kan ik in La Providence komen wonen?

  Om bij ons te komen wonen heeft u een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Op ciz.nl vindt u verdere informatie. Als de indicatie is afgegeven kunt u bij ons op de wachtlijst. In overleg bekijken we welke afdeling het best bij u past.

 • Wat zijn de kosten als ik bij La Providence woon?

  Woont u bij ons, dan betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Dit gaat buiten La Providence om. Het CAK kan u daar meer informatie over geven: kijk hier of bel met 0800-0087.

 • Kun je als echtpaar wonen in La Providence?

  Ja, dat kan. Als echtpaar kunt u wonen in één van onze zorgappartementen.  Als één van u beiden een Wlz-indicatie heeft kan de ander daar op ‘meeliften’. U heeft dan zelf geen indicatie nodig. Wel betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Kijk op hetcak.nl voor informatie.

  Komt degene met de Wlz-indicatie te overlijden of verhuizen naar een andere afdeling/organisatie én de partner heeft op dat moment geen indicatie ZZP 4 of hoger, dan verhuist u als partner naar een van onze aanleunappartementen of u regelt woonruimte buiten La Providence.

  Tijdens de overgangsperiode tot aan de verhuizing naar het aanleunappartement, vragen wij u huur voor het wonen binnen La Providence. U betaalt op dat moment geen eigen bijdrage meer aan het CAK.

  Heeft u beiden een Wlz-indicatie dan kijken we van tevoren kritisch of een zorgappartement ook de juiste plek is voor beiden.

 • Wie verzorgt de was?

  Linnengoed

  Afhankelijk van waar u bij ons verblijft, wordt het linnengoed (=beddengoed en handdoeken) voor u gewassen.

  • Woont u op De Driesprong, De Rozengang of Kloosterhof, dan wordt linnengoed en het wassen hiervan door La Providence verzorgd en betaald.
  • Woont u in een zorgappartement of op de Morgenster dan ontvangt u een maandelijkse waskostenvergoeding voor het zelf (laten) wassen van uw linnengoed, ter hoogte van het landelijk richtbedrag.

  Kleding en overig wasgoed

  U bent zelf verantwoordelijk voor het (laten) wassen van uw kleding en uw overig persoonlijk wasgoed. U kunt ook gebruik maken van één van de externe wasserijen waarmee wij samenwerken. Voor meer informatie en informatiefolders kunt u bij onze Cliëntenservice terecht.

   

 • Moet ik voor een eigen bed en beddengoed zorgen?

  Bed

  Voor een bed hoeft u niet zelf te zorgen. Wij zorgen op alle afdelingen voor een hoog/laag bed. U mag ook zelf een bed meenemen, maar dat moet wel in hoogte verstelbaar zijn.

  Beddengoed

  Verblijft u op de Driesprong, de Rozengang of Kloosterhof? Dan zorgen wij voor uw beddengoed.
  Verblijft u op de Morgenster of op één van de zorgappartementen? Dan neemt u zelf uw beddengoed mee.

 • Hoeveel plaatsen zijn er binnen La Providence?

  Het Zorgcentrum van La Providence beschikt onder meer over:

  • 55 woonzorgplaatsen voor mensen met een zorg- en verblijfindicatie
  • 14 woonzorgplaatsen voor dementerende cliënten met een zorg- en verblijfindicatie (afdeling
   de Morgenster)
  • dagverzorging ‘Pluk de dag’ met een capaciteit van 10 plaatsen
  • 43 verpleeghuisplaatsen voor mensen met een behandelindicatie. Daarvan zijn 37 plaatsen bestemd voor cliënten met dementie; 25 op de Driesprong , 12 op Kloosterhof. En 6 somatische verpleeghuisplaatsen op de Rozengang voor cliënten met ernstige lichamelijke hulpbehoevendheid

Cliëntinformatie

 • Wat is een ECD?

  Een ECD is een Electronisch Cliëntdossier. Hierin worden alle relevante gegevens van u of uw naaste verzameld en bij gehouden. Alle zorgverleners kunnen via het ECD met elkaar communiceren en alles staat bij elkaar. Ook heeft ons ECD een portal voor familie/contactpersonen: Carenzorgt. Dit maakt dat u makkelijker met onze medewerkers kunt communiceren.

 • Wat is Carenzorgt?

  Als familie wilt u graag op de hoogte blijven over de zorg en gemaakte afspraken. Belangrijk voor u en belangrijk voor ons. Daarom werken wij met Carenzorgt. Carenzorgt is een veilige en gebruiksvriendelijke online omgeving, waarmee u als familie toegang kunt krijgen tot informatie uit het zorgdossier van uw naaste (ECD). Wanneer u bij ons komt wonen of verblijven, krijgt u hierover meer informatie .

Thuiszorg

 • Ik woon in Grubbenvorst, ontvang ik thuiszorg?

  Ja. Onze thuiszorg is er voor u als u zelfstandig woont in Grubbenvorst en behoefte heeft aan verzorging en/of verpleging aan huis.

 • Wat doet de thuiszorg?

  Wij kunnen u helpen met:

  • persoonlijke verzorging, zoals aankleden, douchen, steunkousen
  • verpleging, denk aan medicatie toedienen, zuurstof, wondverzorging
  • begeleiding bij structuur geven aan de dag en de week, rouwverwerking, maaltijdondersteuning
  • palliatieve zorg in de laatste levensfase

 • Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

  Wilt u onze thuiszorg inschakelen, dan regelt u dit via onze wijkverpleegkundige. Zij komt bij u thuis en bekijkt samen met u welke zorg en ondersteuning u nodig heeft en hoe dit het best georganiseerd kan worden. Bij dit gesprek kunnen ook uw partner, familie en/of uw mantelzorgers aanwezig.

Kom in contact
met ons

Vragen & Advies
Beeldmerk
Algemeen

077 - 355 56 56

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.00 uur

Beeldmerk
Cliëntenservice

077 - 355 56 28

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 - 16.30 uur en op vrijdag van 8.00 - 12.00 uur

Beeldmerk
Behandel- en Adviescentrum

077 - 355 56 56

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.00 uur

Liever mailen?