Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel (077) 355 56 56

Stuur een e-mail of vraag nu meer informatie aan.

Informatie aanvragen

Veelgestelde vragen Algemeen:

Heeft La Providence een cliëntenraad?

Ja. De cliëntenraad van La Providence heeft tot taak om binnen de doelstellingen van La Providence in het bijzonder de gemeenschappelijke belangen van de cliënten te behartigen.

Hoe wordt de zorgvisie van La Providence omschreven?

‘La Providence ondersteunt mensen bij het zelf invullen van hun leven, en zo lang mogelijk in hun eigen omgeving.’ La Providence is de verbindende factor en schakelaar in de keten van mensen en organisaties die nodig zijn bij het realiseren van deze missie. Alle activiteiten en handelingen van La Providence en haar medewerkers zijn gebaseerd op de kernwaarden Eenvoud, Respect, Betrouwbaarheid en Vraaggerichtheid.

Hoeveel plaatsen zijn er binnen La Providence?

Het Zorgcentrum van La Providence beschikt onder meer over:

  • 55 Woonzorgplaatsen voor mensen met een zorg- en verblijfindicatie
  • 14 Woonzorgplaatsen voor dementerende cliënten met een zorg- en verblijfindicatie (afdeling de Morgenster)
  • Dagverzorging "Pluk de dag" met een capaciteit van 10 plaatsen
  • 43 Verpleeghuisplaatsen voor mensen met een behandelindicatie. Daarvan zijn 25 plaatsen bestemd voor dementerende cliënten (afdeling de Driesprong), 12 plaatsen bedoeld voor tijdelijke verzorging en verpleging (afdeling de Passage) en 6 somatische verpleeghuisplaatsen (afdeling de Morgenster) voor cliënten met ernstige lichamelijke hulpbehoevendheid

Heeft La Providence een non-fixatiebeleid?

Fixeren staat haaks op onze visie, daarom hanteren wij/staan wij achter een non-fixatie beleid. Medewerkers en bestuur van La Providence zetten zich in voor een zo groot mogelijke lichamelijke, psychische en sociale bewegingsvrijheid van cliënten. La Providence voert een fixatievrij beleid. Dit betekent dat er geen fixatiemiddelen (onrustbanden, verpleegdekens en spanlakens) worden toegestaan/ingezet. Het toedienen van antipsychotica wordt met de grootst mogelijke terughoudendheid voorgeschreven.

Ik woon niet in het Zorgcentrum van La Providence, kan ik wel komen eten in het Restaurant?

Het Restaurant is bestemd voor zowel de bewoners en gasten van het Zorgcentrum, maar ook andere bezoekers zijn van harte welkom. Misschien wilt u als familie samen met de bewoner eten, misschien vindt u het gezellig samen met anderen te eten i.p.v. alleen thuis, misschien kookt u liever niet zelf en schuift u gezellig aan voor een voedzame maaltijd of gewoon omdat het wel gemakkelijk is. Wat de reden ook is, ons Restaurant serveert elke dag een smakelijke en met aandacht bereide warme maaltijd, ontbijt of souper.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.